Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Фолклорен концерт на „ЦЕНТЪР ЗА ИЗКУСТВА РАДОСТ“ се проведе в Скравена

„ЦЕНТЪР ЗА ИЗКУСТВА РАДОСТ“ ЕООД с художествен ръководител Радослав Цветанов проведе фолклорен концерт в с. Скравена под надслов „Дух жив, корен здрав, огън български“. Лошото време не уплаши танцьорите от клуба и многото жители на селото, които искаха да се насладят на прекрасните народни танци и песни. Концертът започна на открито, на центъра на селото пред костницата на Ботевите четници. След това се пренесе в читалището, като публиката изпълни до краен предел залата и дори имаше много правостоящи.

Идеята на концерта е да даде възможност на жителите и гостите на селото да се насладят на българския фолклор и да възпитава у децата любов към българската култура и народно творчество.

Зрителите се насладиха на красиви танцови изпълнения на представителните състави на клуб „Радост“ Ботевград (деца, младежи и възрастни), Танцов състав „Мургаш“ с. Врачеш и специалното участие на народния певец Божидар Златков и Литаковската духова музика.

Децата от танцов клуб „Радост“ подариха на зрителите български знамена с призив да пазят и популяризират българската култура.

Бяха поднесени и поздравителни адреси от представители на Детската градина и Пенсионерския клуб в с. Скравена.

Следващият концерт на клуба ще е на 12.11.2022 г. (събота) в с. Врачеш от 11:00 ч. Той също ще е свободно достъпен и безплатен за всички. Заповядайте!

Концертите са по проект „Дух жив, корен здрав, огън български“ на „ЦЕНТЪР ЗА ИЗКУСТВА РАДОСТ“ ЕООД. „Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма “ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ТВОРЧЕСТВО”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *