Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Приказки за децата четоха общественици

„Приказки и песни пред камината“- под това мото премина първият ден от коледно-новогодишната инициатива на Община Ботевград, съвмeстно с Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“ и НЧ“Хр.Ботев“ Ботевград. Събитието започна в 17.30ч в фоайето на читалището, с участието на ботевградски общественици и деца-самодейци.

Секретарят на Община Ботевград Стефка Граматикова първа прочете приказката „Две сестри“ от Георги Райчев, като след края й обобщи поуките от нея, че краят на една и началото на друга година са повод за добри дела.

Общинският съветник Йонко Ненчев прочете приказката „Странният подарък“, с автор Галина Златина. След финала той изрази надежда, че присъстващите деца са слушали достатъчно през годината. „Желая Ви една година – по-добра от тази! Бъдете живи и здрави!“, пожела Ненчев.

Директорът на ЦДГ“Слънце“, Румяна Гиздова пък представи доста артистично приказката „Топлата ръкавичка“ по Ангел Каралийчев.Педагогът пожела на децата и технире родители топлина и уют, като тази от камината във фоайето на читалището.

В празничната програма се включиха Детски хор “Бонка Големанова, с диригент Боряна Нешкова, младите пианисти Вихрен Пиронски и Ивелин Станев  с преподаватели Силвия Младенска и Иванка Савова и Детска театрална школа с ръководител Мирослав Тончев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *