Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кикбокс клуб “Балкан Файтърс” с 9 медала от Международен турнир

На 16-18.12.2022 в гр. Пловдив, се проведе “PLOVDIV OPEN 2022”, организиран съвместно от клубовете на СК „БУЛТРАС“ и СК „СТАР ТИЙМ“, с одобрението и подкрепата на Българска конфедерация по кикбокс и муай-тай.

В турнира взеха участие 706 състезатели от 26 спортни клуба от 5 държави: България, Хърватия, Кипър, Унгария и Македония.

Местният клуб по кикбокс “Балкан Файтърс” взе участие с 9 състезатели, осем, от които дебютанти на татами. Те спечелиха 2 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала.

Шампион в категория над 69 кг. при юноши младша възраст стана Виктор Тошков. В дебюта си, той категорично победи двама от съперниците си с технически нокаут.

Вторият златен медалист е Добри Иванов в категория 74 кг. при юноши старша възраст. След няколко оспорвани мача, той успя да стигне до финала и се изправи срещу национален състезател от Стар Тийм, София. След два тежки рунда стана шампион в тази категория.

Сребро спечели Васил Стоянов, който стана втори в най-тежката категория при мъжете – над 94 килограма, след като загуби от състезател на СК “Цунами”.

Мартин Христов стигна до финал в категория над 94 килограма при юноши старша възраст, но не успя да победи съперника си от клуба на домакините “Стар тийм” и също се класира втори.

Мехмед Рамадан, който е родом от Пловдив, но тренира и се състезава за Ботевградският клуб, се окичи със сребро в категория до 74 кг. при мъжете в стил Кик-лайт, след загуба от национален състезател на “Стар тийм”. Той участва и в стил Лайт контакт, където спечели бронзов медал.

Другите бронзови медалисти са: Калин Петков – в категория до 57 килограма, стил Кик-лайт контакт, Цветомил Орлинов – в категория до 57 килограма, стил Лайт-контакт и Николай Маринов в категория до 69 килограма при Юноши старша възраст.
Ивелин Стефанов, който взе участие в категория до 74 килограма Юноши старша възраст, не успя да стигне до полуфиналите

Това е последното състезание за годината от спортния календар на Българската конфедерация по Кикбокс и Муай-тай приключи тази състезателна година.
Клуб “Балкан файтърс”, желае на всички Светли празници, здраве и много спортни успехи през следващата 2023 г. за всички Ботевградски състезатели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *