Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Започна благотворителният коледен базар на ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ – гр. Правец

Седмицата в езиковата гимназия започна с организирането на благотворителен базар от страна на учениците. Още от сутринта доста възпитаници на ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ – гр. Правец пристигаха с приготвени вкусни десерти, тави с топла баница или питка. Учениците са упражнили своята изобретателност и ръчно са направили украшения за дома, сувенири, гривни, гердани и др. Всичко това бе подредено на коледния благотворителен базар във фоайето на гимназията.

Целта на този ученически базар бе да се допълнят средствата от успешния концерт в гимназията, който миналия месец набра сериозна сума пари, предназначена за изграждането на кухненски кът в общежитието. Всички събрани средства ще бъдат добавени към сума, която след предстоящия концерт на гимназията на 20 декември, ще се увеличи. На този концерт всеки, който проявява желание, може да дари символично по един лев.

Част от продаденото в първия ден на базара бе доброволно направено от ученици на Езиковата гимназия. Останалите предмети бяха изработени в арт клуба на г-жа Антоанета Недялкова, клуба по декорация на г-жа Анелия Йорданова и сладкарският клуб, воден от г-жа Милена Николова.

Снимки: ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ – гр. Правец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *