Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Откриха коледния благотворителен базар в Златаровската гимназия

За деветнадесета година учениците от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ – Ботевград дадоха начало на благородната инициатива Коледен благотворителен базар.

Мили деца, в Златаровската гимназия Рождество Христово идва с усещането за топлина, грижа и внимание, а споделената радост е по-силна и заразителна, когато духът на Коледа оживява във всеки един. Благодаря ви за съпричастността и всеотдайността в общата мисия да подарявате усмивки, да подавате ръка и да дарявате радост. Носете светлината и любовта в сърцето си“, каза при откриването на базара директорът на училището г-жа Даниела Колева.

От 19-ти до 22-ри декември във фоайето на училището ще бъдат изложени ръчно изработени сувенири и домашни сладки, като със събраните средства ще бъдат подпомогнати деца и ученици в нужда. Точната сума и конкретната дарителска кауза ще бъдат обявени на 23 декември от училищния ученически съвет.

Всяка година в нашата благотворителна акция се включват около 300 ученици с техните родители, което ни радва, защото така се повдига коледният дух. Когато даравяме на наши връстници в нужда, ние се чувстваме удовлетворени и пълноценни хора“, сподели секретарят на ученическия съвет Петьо Пеев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *