Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Благотворителен коледен базар под наслов „За един по-зелен град“ (Обновена)

На 19 декември бе открит благотворителен коледен базар пред Историческият музей. Той се провежда от Творческа езикова работилница „Евона“ с подкрепата на Община Ботевград.

В нея деца и ученици от Ботевград ни представят различни изделия, ръчно изработени от тях, а именно: календари, картички, чанти, плетива и декоративни изделия, направени чрез техниките Квилинг и Линография. От днес базарът включва и специално приготвени коледни вкусотии. Също така, те предлагат и различни видове топъл чай, подходящ за студеното време.

Коледният базар е в разгара си и са отворени за посетители до 21 декември от 10:00 до 12:00 и от 16:00 до 18:00 часа пред Историческият музей.

Целта на благотворителния базар е да се съберат средтва за закупуването и засаждането на дръвчета, които ще бъдат засадени напролет с помощта на доброволци, записани в книга. Децата от езиковата работилница ще работят заедно с еколози и хора от Общината, за да възстановят липсата от изрязаните дървета наскоро.

„Мисля, че няма много активни млади хора, тъй като отсреща срещата негативно отношение и негативни реакции и смятам, че е хубаво да има някой, който все още да има надежда и да продължава да се опитва и затова решихме да се заемем с тази задача.“, каза Марияна Марчовска – част от организаторите на базара, относно тяхното желание да бъдат активни млади хора.

Ако искате да станете част от доброволческият състав, който ще вземе участие в следващите инициативи на клуба, можете да се запишете като се обадите на телефон 0894443004.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *