Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Коледа наближава: Традиционният концерт в читалище „Христо Ботев 1884“ стопли сърцата на публиката

Коледен концерт в Народно читалище „Христо Ботев“ Ботевград събра малки и големи, тази вечер от 19.00ч, за да се насладят на талантливите самодейни състави и да усетят наближаващия коледен дух.

„По цялата земя с камбанен звън, с песни радостни, с надежди скрити, край лумнали огмища или вън … празнуват хората! Празнуваме и ние“. С тези думи водещите от Младежки театър „Карнавал“, с ръководител Мирослав Йорданов, откриха празничното събитие.

Много настроение и положителни емоции изпратиха от сцената до публиката още изпълненията на: Мажоретни състави с ръководители Иванка Савова и Стела Бенчева, Младежки духов оркестър с диригент Константин Гайдарски, Фолклорен ансамбъл „Ботевград“ с хореограф Стоян Стоянов, Детски хор „Бонка Големанова“ с ръководител Боряна Нешкова, Общински духов оркестър с диригент Иванка Савова, Детски танцов състав „Орханийче“ с ръководител Цвети Дилова, Детски танцов състав “Ботевградска младост“ с ръководител Весела Божкова, народната изпълнителка Станислава Димитрова, Детски танцов състав с хореограф Нина Велева, Смесен хор „Стамен Панчев“ с диригент Татяна Цонкова.

В края на празничния концерт възпитаниците на Младежкия театър „Карнавал“ призоваха присъстващите да посрещнат с любов и усмивка празника на християнската любов. “Да отидем на църква. Да запалим свещ. И дано да успеем да запазим в себе си добротата, да обичаме ближния си, да се разбираме и да си помагаме!“, бе посланието на децата към своите връстници и възрастните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *