Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

8 726, 72 лв. е благотворителната сума, събрана в рамките на „Коледен фест“ 2022 г.

Първото издание на „Коледен фест“ – Ботевград приключи. Събитието се състоя в рамките на три дни, от 20-ти до 22-ри декември 2022 г., в арт –пространството пред Туристически информационен център – Ботевград.

„Коледен фест“ се проведе с благотворителна цел в подкрепа на 5-годишния Кристиян Марчовски от село Врачеш. В рамките на феста бяха разположени 15 бр. кутии за благотворителност. Общата сума, събрана за каузата „Да помогнем на Кристиян“, възлиза на 8 726, 72 лв.

В тази сума са включени средствата от предоставянето на греяно вино и чай, коледния базар и арт-ателиетата за изработка на коледни картички и глинени фигурки., организирани от детска градина „Детелина“ – село Врачеш.

Своя принос дадоха и местните търговци, които предлагаха продукцията си на щандовете в рамките на базара, стотици жители и гости на Община Ботевград, както и екипът на езиков център „Европа“.

Община Ботевград и Общинско предприятие „Туризъм“ изказват благодарност към всички дарители и спонсорите на „Коледен фест“! Сумата вече е преведена по банковата сметка на Кристиян Марчовски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *