Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Иван Ченчев в Литаково: „БСП иска парите за самолетите да отидат за българската икономика и повишаване доходите на хората“

„Основна задача на БСП, не само сега за предстоящите  избори, а като цяло в нашата идеология, са хората. Каквото и да правим, ако няма хора-няма държава. В българския парламент ние винаги сме се стремели да бъдем партията на разума и да търсим решенията с другите партии в името на народа“. Това каза водачът в 26 МИР на БСП и кандидат за народен представител Иван Ченчев пред избиратели и симпатизанти в Литаково.

Кандидатът за народен представител дискутира предизвикателствата пред българския народ, които промениха живота му през последните години. По думите му на другия полюс на БСП са десните партии, които имат евроатлантически задачи, опасни за България – изпращането на оръжия и жива военна сила за Украйна, приемане на еврото и събаряне на паметници- всичко, на което БСП се противопоставя. Свещена кауза за БСП, според Ченчев, е съхраняване на традиционните семейни ценности и опазване на децата от пропагандираната джендър идеология в училищата, която вече е въведена в много страни по света. „Още в детската градина учат децата да се самоопределят какъв пол са и, че има трети пол, наречено ТО“, алармира Чечнев и посочи, че българите като общество са загубили българското училище, на първо място защото то е загубило възпитателната си роля. По думите му следващата проатлантическа ценност е Закона за домашното насилие, с който искат да отнемат възпитателната роля на родителите и детето само да решава какво иска. Ченчев определи като евроатлантически заплахи изместването на човека от изкуствения интелект, последиците от наложените ограничения на социалните контакти чрез Ковид пандемията, изолирането на служителите в домашна работна среда, както и изкуствено създадения в лаборатория вирус Ковид 19. „Замислено е да ни  управлява изкуственият интелект – то, той е безполов. Професиите ще изчезнат и хората ще бъдат социално изолирани. Затова, независимо, че Европа ни натиска да приемем Истанбулската конвенция, трябва да има референдум да бъде спряна джендър идеологията в училищата. Мисля, че това е надпартиен въпрос“, категоричен е Ченчев.

Кандидатът за народен представител изтъкна антикризисните мерки за младите семейства, които БСП отстоява в парламента и са заслуга единствено и само на БСП – това са безплатните детски градини , повишаване майчинството през втората година от 380 на 710 лв., безплатни учебници до12 клас, еднократна помощ от 300 лв за всяко дете от 1 до 4 клас в началото на учебната година. „ А иначе казват БСП не е партия на младите хора. Защо?“,  попита риторично Ченчев. По думите му евроатлантиците нямат пари за възрастните хора и доказателство за това е, че за 12 години ГЕРБ вдигна само два пъти пенсиите, единият път с 4 %, а вторият път с 5%. За сравнение по инициатива на БСП, коалиционното правителство вдига пенсиите с 20%. Нещо повече – по инициатива отново на БСП ковид добавката към пенсиите в размер на 60 лв се запази под формата на антиинфлационна добавка. „Вместо пари за доходи на хората, плащат на Америка за самолети – първият път 4 милиарда лева, а втория път – още 3 милиарда. Ние искаме тези средства да бъдат вложени в българската икономика, да помогнем на хората за повишаване на техните доходи“, заяви Ченчев и призова присъстващите да гласуват с бюлетина номер 1, защото БСП има подготвени политици да изведат страната от кризите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *