Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

И ОУ „Васил Левски“ – село Литаково ще кандидатства по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони

Към списъка с училища от община Ботевград, които ще кандидатстват по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони на МОН, общинските съветници прибавиха и ОУ „Васил Левски“ в село Литаково. За него имаше предложение за кандидатура по програмата за изграждане на комбинирана спортна площадка в двора на училището. Това бе гласувано на редовната сесия на Общинския съвет на 21 декември.

Допустими бенефициенти по програмата са общинските училища – второстепенен разпоредител с бюджет към общините. Съгласно изискванията на програмата бенефициентите общински училища са възложители на дейностите по проекта по смисъла на Закона за устройство на територията и Закона за обществените поръчки. Срокът за кандидатстване е 10 януари 2024 г., а бюджетът на програмата е общо 240 000 000 лв.

Предложението предизвика дебат между общинския съветник Петя Кочкова и кмета на Община Ботевград Иван Гавалюгов за това, че липсва физкултурен салон и не е изграден досега. То бе подкрепено от общинските съветници – 25 гласа „за“, 0 „против“, 0 „въздържали се“.

Дебатът между Петя Кочкова и Иван Гавалюгов може да изгледате във видеоматериала ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *