Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

След грозна реч: Общинският съвет прие отпускане на 4 000 лева за успехите и подготовката на СК „Сунг-Ри Ботевград“

На 21 декември имаше обсъждане на предложението да бъдат отпуснати финансови средства от собствени приходи на Община Ботевград в размер на 2 000 лева за СК „Сунг-Ри Ботевград“ на заседание на Общински съвет – Ботевград. То бе входирано след мотивирано искане на двамата треньори на клуба – Владимир Далаклиев и Цветолюб Илиев по повод отличията на техни състезатели на Европейско първенство за кадети и за деца през октомври 2023 г. и достойното представяне на България.

На въпросните първенства състезаталят от клуба по таекуондо Адриан Радославов завоюва златен медал, а Адран Радославов, Марина Боновска и Владимир Димитров завоюваха сребърни медали. В искането на двамата треньори не е посочена сума, а само молба за справедливо възнгражднеие. С оглед постигнатите успехи на състезателите на Европейските първенства бе направено и преценено това предложение за отделна финансова помощ в размер на 2 000 лева от страна на Община Ботевград.

В началото на образувалото се обсуждане на докладната общинският съветник и президент на СК „Сунг-Ри Ботевград“ Цветан Миньовски подчерта гордостта си от това, че е в този клуб и от резултатите на състезателите. Също така, г-н Миньовски заяви, че няма да участва в гласуването на това предложение.

Общинският съветник Петя Кочкова поиска думата, за да спомене за липсата на критерии за определяне на размера на финансовото подпомагане и за престижните класирания предложи възнграждението за клуба да бъде 10 000 лева.

Кметът Иван Гавалюгов отвърна на това, като поправи г-жа Кочкова, че такива критерии има. Те са описани в общинската Наредба за условията, реда, критериите за подпомагане на спортните клубове, която бе изготвена и редактирана с участие на самите клубове. Отбелязвайки, че това е „извънредно отпускане на срества“, той спомена, че няма против за промяна на сумата, тъй като няма написани критерии за такъв вид възнаграждение.

Новата предложена сума бе двойна – 4 000 лева, предложена от Дамян Маринов, след като спомена за предстояща среща на Комисията по спорта относно разговори по тази Наредбата с присъствието на клубовете и общинските съветници, които пожелаят да присъстват.

В обсъждането бе дадена думата и на един от треньорите – Владимир Далаклиев, който бе в залата. Отначало Далаклиев подчерта, че иска само да сподели една статистика, с който той сравни първоначалната сума на докладната с тази, която е получил Сергей Стоев, когато стана Европейски шампион по борба в категория до 68кг. с един медал – 5 000 лв. с 2-те хиляди лева за клуба при положение, че те са завоючвали 5 европейски медала, като уточни, че един от медалите им е в горна възрастова група от тази на Сергей, един е в същата възрастова група и три са в долната възрастова група. Според треньора предложението за сумата от 2 000 лева трябваше да бъде преразгледано.

Малко по-късно думата поиска общинският съветник Петър Анастасов, който изпозлваше груба реч по адрес на общинският съветник Тихомир Найденов, чието мнение бе различно от това на треньора Далаклиев.

След гласуване на двете предложения за размера на сумата, болшинството от общински съветници подкрепи 4-те хиляди лева, предложени от Дамян Маринов. Накрая цялата докладна с направената корекция на финансовото възнаграждение бе приета с 22 гласа „за“, 0 „против“ и 1 „въздържал се“.

Повече може да видите във видеоматериала на Botevgrad.NEWS:

1 коментар на “След грозна реч: Общинският съвет прие отпускане на 4 000 лева за успехите и подготовката на СК „Сунг-Ри Ботевград“

  1. Докторът се изказа възмутен, но имаше основания да е възмутен от многословното, трудно разбираемо мрънкане на побелелия медиен шеф цензурът Тихомир Найденов, от което се разбра само, че не трябва да се правят сравнения между възнагражденията на различни спортни общински клубове. Наистина и мен ме изкара из нерви това многословно мрънкане с повтаряни каламбури от Тихомир Найденов _ общ. съветник от МИР Ботевград, съдружник- бизнесмен с жената на кмета Гавалюгов…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *