Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Учениците от Видраре посветиха седмица на Апостола на свободата

По традиция учениците от ОУ „Васил Левски“ – с. Видраре посветиха седмица на великия българин, чието име носят. Скачаха лъвски скок, имаха часове по родолюбие за Левски. В художествената изложба „Левски в моя детски свят“ всички класове представиха рисунки.

Организирано беше и посещение на „Туняковия хан“, превърнат в музей,  където учениците видяха скривалището на Левски. Тук той е отсядал, когато е идвал на тайни срещи с членовете на създадения от него редволюционен комитет “Хасан Касан“.  Под надслов „Непознатият Левски“ децата от групата по „Фолклор на етносите“ разказаха  непознати  истории и легенди за него, звучаха песни и стихове.

На 18 февруари от 10 часа учениците  поднесоха венец пред паметника на Левски в селото. Изнесоха кратка програма пред граждани и общественици, уважили великия българин. По инициатива на ученическия съвет венецът беше закупен със средства, дарени от училищния колектив и учениците. Директорът на училището прочете поздравителни адреси до колектива по случай празника.

Седмицата приключи с  участието на училището в инициативата, подкрепена от МОН по случай 149-годишнината от гибелта на Апостола. Точно в 12:00 часа, ученици от училището рецитираха групово Ботевото стихотворение „Обесването на Васил Левски“. Празникът завърши с празничен обяд за всички деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *