Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Златаровската гимназия участва в състезанието Spelling Bee 2022

ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ вече има двама участници в регионалния кръг на дванадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Ванеса Георгиева Микова от VI клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 26.02.2022г. в ППМГ „Академик професор доктор Асен Златаров“ град Ботевград.

Никол Петрова Марчовска от V клас се класира на второ място.

Победителите в училищния кръг имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март, 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 16 април 2022 в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

В училищния кръг на състезанието се включиха Никол, Христо Николов, Божидар, Пламена, Виктор, Мария, Николай и Мартин от Vклас, Гергана, Ванеса, Марина, Йоанна и Христо от VI клас, Вяра, Росен, Бисер, Георги и Александър от VIIклас, Ирина Зиза и Радка Велинова-Иванович (учители по английски език).

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Източник: ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *