Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Беседи по киберсигурност с ученици от Етрополе

В периода 25 – 27 април инж. Младен Недков, член на ръководството на клуба на миньора и минното дело и заместник директор на „Елаците- Мед“, съвместно със служителите на РУ-Етрополе Миглена Сиракова – инспектор Детска педагогическа стая и полицейски инспектор Георги Георгиев, изнесоха беседи пред ученици от СУ „Христо Ясенов“ и ПГ „Тодор Пеев“ гр. Етрополе на тема „Киберсигурност за деца“.

На учениците бе обърнато внимание, че като едно голямо общество, глобалната мрежа крие опасности и предизвикателства. Инж. Недков сподели пред тях, че престъпникът във виртуалното пространство няма лице и идентичност, което улеснява извършването на престъпление и целта, която той преследва, е извличането на незаконна облага или причиняване на вреди на даден човек.

Акцент в беседите беше поставен върху сигурността при използване на интернет комуникацията, опасността на непринудения разговор с непознат и последствията от него, фалшивите новини, вирусните приложения, опасността при „секстинг“ и други съвременни тенденции при комуникацията на подрастващите в интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *