Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Златаровци представиха „Дни на профилите“

От 2 до 4 май от 18.00 до 19.00 часа в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ се проведоха „Дни на профилите“ , в които бъдещите гимназисти имаха възможността да се запознаят отблизо с обучението и преподавателите в училище.

Директорът г-жа Даниела Колева даде старт на кампанията, като подчерта какво ни прави различни и предпочитан избор за бъдещите петокласници и осмокласници:

„На първо място е качеството, което гарантираме с трайно постигнати високи резултати от НВО в 7 и 10 клас и ДЗИ в 12 клас. По БЕЛ през последните седем години стоим в челната трoйка в Софийска област.

На второ място е високият професионализъм на колегите и участието в европейски проекти и национални програми. От началото на годината са проведени 43 открити учебни практики, които бяха споделени с партньори от Италия и Чехия, както и с колеги от Гоце Делчев. По проект „Знаем, можем, правим“ по програма Еразъм + се състояха пет мобилности с наши партньори от Испания, Полша, Италия и Чехия.

Традициите в ППМГ са живи, тук учат децата и внуците на нашите ученици, голяма част от които се завръщат, за да станат част от екипа ни, който непрекъснато се стреми към самоусъвършенстване.

И не на последно място отчитам положителния ръст всяка година в броя на кандидатстващите медицински специалности.“

В представената от заместник-директора по учебната дейност Йотка Йотова презентация бяха подчертани още новаторските решения в образователния процес, за които училището е обявено за иновативно още през 2018г., проектно-базираното обучение и интердисциплинарност, получените заслужени награди от учениците и техните изяви, добрият пример, който получават при срещите си с изявени творци и общественици, както и отличията, които ППМГ получи през настоящата учебна година – Почетен знак на Президента на Република България, Сертификат за STEM училище и акредитация, която дава гаранция, че всички проекти по програма Еразъм+, с които Гимназията кандидатства до 2027 г., ще бъдат одобрени.

Профилите „Математически“, „Софтуерни и хардуерни науки“, „Природни науки“ и „Предприемачески“ бяха представени в четирите шатри в училищния парк от наши възпитаници в осми и девети клас.

Източник: ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *