Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Първа победа за Балкан в полуфиналите на НБЛ

Балкан записа първа победа в полуфиналите на Националната баскетболна лига. Тимът изравни серията с ЦСКА на 1-1 победи, след като спечели втория мач в „Арена Ботевград“ тази вечер с 80:71. „Зелените“ имаха 22 точки аванс в хода на мача и макар да пропиляха голяма част от него в края, удържаха натиска на съперника си.

Както и в първия двубой, отново гостите бяха без Драган Зекович, като този път извън групата заради травма остана и Венцислав Петков. За домакините в игра не се появи капитанът Димитър Димитров.

Следващият мач от серията е на 17 май в София.

Двубоят започна с много пропуски и от двата тима, като ЦСКА вкара първите 4 точки, а близо три минути и половина Балкан не успяваше да се разпише. „Зелените“ все пак бързо стигнаха до обрат след няколко поредни успешни атаки за 8:6, но след първата част предимството, макар и минимално, отново бе за съперника – 16:15.

Баскетболистите на Росен Барчовски поддържаха крехка преднина в началото на втората четвърт, най-вече след по-стабилните си изяви в подкошието. Те обаче така и не успяха да се разпишат в последните три минути на полувремето. Домакините, окрилени и от публиката, вкараха 15 безответни точки и на почивката се откъснаха с 43:33.

Подемът в играта на Балкан продължи и след паузата, а след поредни точни стрелби на Денг Адел и Мануел Суарес тимът дръпна с 51:33. В продължение на повече от осем минути единствено Алекс Симеонов успяваше да се разпише от игра за гостите, които в момент от мача изоставаха и с 20. За разлика от предния двубой, в този стрелбата от тройката вървеше за ботевградския тим, а армейците правеха и повече грешки от опонента си. Те заиграха малко по-добре в края на частта, но преди решителния период предимството на съперника отново бе внушително – 64:47.

Денг Адел и Павлин Иванов направиха аванса на тима си 22 в началото на заключителната четвърт. Воден от отново играещия силно Таменанг Чо обаче, ЦСКА направи серия от 12:0 и се върна в мача. Последваха много драматични минути, в които разликата падна и до 7 при оставащи 40 секунди, но до обрат не се стигна.

Мануел Суарес отново бе над всички за Балкан с дабъл-дабъл от 22 точки и 11 борби.

За ЦСКА Таменанг Чо записа 19 точки и 12 борби.

Източник: BGBasket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *