Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ изпрати своите абитуриенти

На 16 май бе тържествената церемония по изпращане на зрелостниците от Випуск 2023 на Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“.

След последния час на класа за 97-мината абитуриенти от Златаровската гимназия, те бяха посрещнати с аплодисменти в двора на училището.

Директорът на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ Даниела Колева се обърна към дванадесетокласниците с думите: „Пожелавам Ви от все сърце да бъдете много силни, много вярващи, много упорити и с постоянство да преследвате мечтите си и целите си. Бъдете достойни и честни граждани на Република България и на света! Бъдете креативни и търсещи, посрещайте достойно предизвикателствата, дайте най-доброто от себе си и където и да отидете носете спомена за Златаровската гимназия, за най-прекрасните приятелства, създадени тук, и за любимите си учители.

Всеки е скатал в сърцето си някаква частица от училището. Нека да я носи тази частица дълги години и да знае, че ние сме тук, учителите, и винаги можем да Ви помогнем. Бъдете живи и здрави! Пожелавам Ви успешни Държавни зрелостни изпити и на добър път!“

След речта на г-жа Колева, ученичката Калинка Божинова представи музикално изпълнение на песента „Две следи“.

По традиция, „Книгата на випуските“ бе предадена на бъдещите зрелостници от Випуск 2024. Михаела Гаврилова от 12 „В“ клас предаде летописната книга на Божидара Зланкова от 11 „Б“ клас.

Марияна Георгиева, Преслава Иванова, Цвета Диловска и Петя Михайлова представиха как са преминали тези пет години на четирите класа.

Златаровци спазиха и друга своя традиция – Училищният конкурс „Последен час“, в който награждават абитуриентите. Той се провежда през май и цели да отличи индивидуалните качества и талантите на зрелостниците на ППМГ. Те се състезават в определени категории, като най-добрите, съответстващи в тази категория, биват избирани от жури. Някои от категориите бяха: „Чаровница“, „Мис Стил“, „Истински джентълмен“, „Мис Артистичност“, „Мистър и мисис Сини очи“, „Мис Атлетичност“, „Мис и мистър присъствие“, „Спяща красавица“, „Мис и мисис респект“, „Двойка на випуска“ , „Най-борбена личност“ и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *