Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Поход за мир и суверенитет се проведе днес в Ботевград

Десетки ботевградчани участваха в поход и подписка за организиране на Национален референдум за мир и суверенитет, която се намираше на пл. „Освобождение“ (до Часовниковата кула). Специален гост бе състезателката и треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева.

След това присъсъстващите тръгнаха на поход по улиците на Ботевград, носейки националното знаме и плакати с призиви за мир.

Подписката има за цел да тества отношението на българите в цялата страна, по отношение на войната в Украйна и участието по какъвто и да е начин на страната ни в конфликта. Организаторите искат неутралитет на България по отношение на войната, което да съхрани независимостта ни.

Походът за мир се проведе още и в Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Плевен, Благоевград и още много градове.

17 коментара на “Поход за мир и суверенитет се проведе днес в Ботевград

 1. Има надежда като гледам белите коси и рехавото шествие,няма много русофилска паплач в Богевград!!!

  1. Тук не става на въпос русофили и русофоби,а за българско самосъзнание.Който не мисли с главата си ,а само чака ,някой определено да у казва какво да прави,е обречен.Свърши тя,живеем в нов световен ред.Мислете за децата си и внуците си.И украинците не са вярвали ,като вас,че няма да има война ,а видяха сега и усетиха какво значи бомбардировки и какво значи война???

   1. Точно затова става въпрос,ама като си проста или платена,как да го разбереш…и не знам защо не се вдигнахте да протестирате преди година и нещо,когато Касапина на Изтока нападна Украйна?Вас мира може и да ви интересува,но вашите кукловоди ги интересува пак да сме под руския ботуш още поне 45 години и за целта използват глупави нафталиновисоцносталгици като вас!!!

  2. Няма надежда с такива промити грантаджии като Вас! Има голяма вероятност тези с белите коси да ви надживеят!

 2. Добре е да сe изгледа и изслуша един аудио-видео клип в сайта https://youtube.com _ „ХРИСТО ЛАФЧИЕВ: В ТЪРНОПОЛ СЕ ВЗРИВИХА БОЕПРИПАСИ С ОБЕДНЕН УРАН, ИЗПРАТЕНИ ОТ АНГЛИЧАНИТЕ“… Христо Лафчиев е ядрен физик и общественик, един от инициаторите на тази инициатива за подписката. Той обясни за вредните последици от взривове с обеднен уран. Отбеляза, че нашата страна като член на НАТО не е длъжна да участва във всички войни на НАТО, а може, трябва да има собствена преценка. Нека политиците повече да се съобразяват с мнението на българските граждани по такива важни въпроси, за да не ни включват произволно, безконтролно във войни!

 3. Редакторът на този сайт! Мислех да ви повиша читаемостта, защото никой не пишеше при вас коментари. Но виждам, че тук също има неоснователна, некоректна цензура?! Защо изтрихте първия ми коментар?! За сметка на това оставихте извратения войнолюбец, вероятно грантаджия с неговия неадекватен коментар?! Е, така може пак да си останете насаме със себе си! Поздрави на уважаемата госпожа Нешка Робева и другите участници в мероприятието! Извинения от името на безсрамните коментатори в ботевградски сайтове и техните редактори! Беше хубаво да се зачитат всички подписи на всички български граждани, пожелали да дадат гражданска позиция, а не да се зачитат само тези на гласувалите на последните парламентарни избори! Така се дискриминират мнозинството български граждани, които не са гласували, отвратени от политическата класа и системата!?!

  1. Няма такова нещо ,че не се зачитат подписи на хора ,които не са гласували.Това е пълна провокация и събутаж на някои НПО-та в Общината .Всеки един български гражданин притежаващ документ за самоличност,лична карта ,което означава ,че е пълнолетен ,има право да участва във всички събития и мероприятия на териториата на Република България ,както и в чужбина,да си дава подписа и ЕГН-то ,ако той самият желае да направи това.Без значение ,дали си гласувал или не.Това целят провокаторите в България ,на които им се плаща за това,да лъжат и измислят небивалици.Закона в Република България е един и не дели българските граждани на гласували и не гласували!Всеки е добре дошъл да се подпише всеки пазарен ден петък от 9.00ч до 13.00 на Зеленчуковият пазар.Има достатъчно бланки,ако има доброволци,биха могли да се свържат с нас и да събират и те подписки!Заповядайте!

   1. Госпожо Сърновска, Наистина имаше масирана грозна атака с вулгарни обиди и заплахи в сайта https:botevgrad.com няколко поредни дни, която беше толерирана от шефовете на сайта. Това си беше като саботаж _ вижте по-долу:
    https://rechnik.chitanka.info/w/%D1%81%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%B6
    А аз прочетох на различни места относно това национално мероприятие. В предложенията за подписване и представяне в НС беше написано за какъв процент от подписалите се гласували на последните парламентарни избори валидни подписи да бъдат считани за достатъчни за гласуване в НС. От това се разбира, че подписите на негласувалите на последните парламентарни избори няма да се считат за валидни. Защо така и какъв е смисълът да даваме лични данни и подписи, ако не сме от тези гласували?

 4. Този младеж където ни пита къде сме да отговори той къде беше на 25-ти февруари миналата година и защо не протестира тогава пред руското посолство.И още един въпрос имам,одобрява ли замерянето с червена боя на сградата на Европарламента днес,защото чух да казва че е европеец?

  1. По принцип не е нужно да се отговаря на програмирани промити мозъци! Но все пак да се опитаме да влеем малко здрав разум: не е наша работа да се бъркаме в чужди работи, било то чужди граждански войни или операции на чужди държави! Ние не сме и не искаме да бъдем безумни грантаджии и да играем по свирките на чужди сили, чужди интереси в наша вреда! Ето заради такива като вас и сие се руши българската държавност, съсипва се народа ни и се осъществяват сатанински мероприятия за наша сметка! А може да стане още по-лошо! Следващите може да бъдем ние и не Русия трябва да обвиняваме затова, а вашите евроатлантически „приятели“! Руснаците са горд народ, държава, която няма да търпи да се гаврят с тях, да ги унижават и застрашават безнаказано! Също те имат достатъчни силни съюзници, които ще ги подкрепят достойно в предизвикваната световна война _ не една, а много стабилни държави ще ги подкрепят!

 5. По принцип ватенките толкова сте прости,че знам че е безсмислено да си клопам устата,ама винаги има надежда…И да не искаш да играеш,играеш защото всичко в природата е взаимнозависимо,и колкота си по-малък и беден,толкова повече играеш.После не е чужда война,защото касапина Путин каза в деклапация официална от 2021 г. че иска оттегляне на Европа от цяла Източна Европа,така че след Украйна следваме всичките посред…Най-сме силни когато малките народи сме обединени,както сме н ЕС,а ако не сме в НАТО,Ердоган ще ни хапне на закуска до няколко години…никога не сме били по-силни,отколкото сега,когато сме обединени и равни с другите европейски народи(по Левски).Колкото до гордите руснаци които търпяха Сталин да ги избива и 30 години да ги ограбват олигарсите за да си купуват имоти и футболни клубове в Лондон,докато 30 млн.руснаци са с външни тоалетни и 90 млн. не са излизали в чужбина…..Толкова за простите ватенки като тебе,проста и празна глава в която дрънчат червени маршове!!!

 6. Надежда няма за промитите ви побелели глави,нашите не са промити,понеже в учебниците за Европа не пишеше,а само русия,русия,русия….на нормалните хора им е писнало да слушат за азиатските варвари които се радваха на маратонки Ромика и компоти с калта по ь
  ябълките,червена кратуно прост@….и това чу някой е нормален и не понася Касапина от Изтока,не значи че е грантаджия,ама си прост@ овца и не можеш да го разбереш.А кой кой ще надживее…знаем че ни готвите пак лагери,ама вие мръсните комунисти на друго не сте способни.Скапани изроди!!!

  1. Ама този вулгарен грубиян пак ме последва и тук! Въпреки, че е анонимен, неговият стил е един и същ. Аз избягах от форума на другия сайт, където се вихреше, той и тук се навря по такъв начин. Дали този сайт ще се компрометират да го толерират този същия, който ругаеше поддръжниците за похода за мир и лично обиждаше Нешка Робева, другите поддръжници на мирната инициатива, както също заплашваше със саморазправи с демонстриращите мирни граждани?!? Така ще изложат не само себе си, а и партията, за която показваха подкрепа! Европейщината не се измерва според ъгъла на надупване за чуждите посолства и политики. Аз също симпатизирах на европейската социалхристиянска идеология, цивилизация…

   1. Дааааа,аз и Хитлер псувам,и нешка,долната путинска тв@р също,както и кремълския касапин!!!Не мога да не псувам морални изроди и подкрепящите ги м@лоумни твари!!!А малоумието ви е видно във всяка дума,даже в пропагандата не ви бива(защото сте ПРОСТИ):правите поход за неутралитет и веете руски знамена,хаха,ебаси идиотите,че така как ще привлечете поддръжници бе?Аз бих си уволнил ПР-моментално…….ама идиоти,сър!!!Лелче,вярвайми че си проста и неука,гледай си унуците и не се излагай с неща които не разбираш.Купи една американска виагра на стареца та да ти избие сърповете и чуковете от празната ти глава…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *