Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Олимпиакос остана на точка от титлата в Евролигата, въпреки брилянтен Везенков

Александър Везенков и Олимпиакос загубиха драматично финала на Евролигата от Реал Мадрид със 78:79. След поредно блестящо представяне на българина Серхио Родригес изнесе мача за испанския тим, а Серхио Люл вкара победния кош три секунди преди края. Олимпиакос беше напред през по-голямата част от мача, но няколко грешни решения в последните секунди му костваха титлата.

Александър Везенков беше най-добрият играч в мача с 29 точки, 9 борби и 4 асистенции. Той завършва сезона като MVP на сезона и най-добър реализатор на сезона. Днешното постижение на Везенков изравни рекорда за най-много точки във финал на Евролигата от епихата с Файнъл 4 – 29 вкара и Шейн Ларкин за Анадолу Ефес във финала на сезон 2018/2019.

Олимпиакос започна мача много силно, благодарение на стабилна игра на Везенков и отлична стрелба в първите минути на Айзея Канън. Отборът водеше през цялата продължителност на първия период, за да стигне до 24:17. До средата на втората част воденият от Серхио Родригес Реал Мадрид успя да настигне съперника и обърне резултата, а след оспорвани последни минути до полувремето резултатът закономерно беше равен – 45:45.

Везенков продължи да наказва съперника през второто полувреме, а Канън и Шакил МакКисик също правеха страхотен мач и това помогна на Олимпиакос да запази крехка преднина през цялата трета четвърт а 63:59. Последният период започна с 5 поредни точки на Везенков, а малко след това той наниза втората си тройка, за да изведе отбора си със 7 напред. Реал обаче остана в мача до самия край, а в последната минута на мача Серхио Родригес наниза ключова тройка, за да приближи тима само на точка. В последната атака Серхио Люл наниза победния кош за Реал Мадрид и лиши Олимпиакос и Везенков от перфектния завършек на сезона.

Родригес записа 15 точки, 9 асистенции и 4 борби, а дабъл дабъл от 13 точки и 10 борби регистрира Валтер Тавареш.

За Олимпиакос Айзея Канън добави 21 точки, а с 14 завърши Шакил МакКисик.

Източник: BGBasket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *