Нова вълна на COVID-19: 17 легла в МБАЛ Ботевград са заети, предвижда се увеличаване на местата в COVID отделението

„На 4 март в Областната администрация на Софийска област се е провела идвънредна работна среща във връзка с разпространението на COVID-19, за което и ние получихме протокол от Областна администрация. На срещата са присъствали Секретарят на Областна администрация г-жа Мая Цанова, директорът на РЗИ – Софийска област Розалина Чобанова, директорът на ОД на МВР София Ст. комисар Николай Спасов и началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – София Лъчезар Колев. Те са обсъдили ситуацията в Софийска област, която за жалост към днешна дата вече надвишава 200 човека на 100 000. Поради този факт Софийска област минава в червената зона“, това съобщи днес г-жа Стефка Граматикова по време на брифинг с медиите.

По време на работната среща в Областната администрация са взети следните решения: кметовете на общините да издадат заповеди за създаване на организация за провеждане на мероприятия, семинари, конгреси в присъствена форма при използвнане на 30% от капацитета на помещението и при спазване на строги противоепидемични мерки. Посещенията в заведения за хранене и развлечения, с изключение на бар-клубове, дискотеки, пиано барове, се допускат при присъствие на не повече от 50% от капацитета им. Не повече от 6 човека на маса, при спазване на строги противоепидемични меарки и при работно време между 6.00 и 23.00 ч. Всички общински болници на територията на Софийска област да увеличат броя на леглата за лечение на болни с коронавирус с 40 до 50% от капацитета на лечебното заведение.

„Д-р Багелейски каза, че към момента в болницата има завишаване на болните с установена коронавирусна инфекция. В последните 2 дни са приети 15 пациенти. Към момента са заети 17 от леглата, като се очаква доказване с тестване на още пациенти, които в близките дни ще бъдат приети. Към момента в МБАЛ Ботевград има 23 легла в COVID отделението, но при необходимост те могат да бъдат увеличени до 44“, заяви г-жа Граматикова.

Към момента на територията на Община Ботевград общията брой на заразените е 903. 719 от тях са излекувани, а 59 са починали.

1 thought on “Нова вълна на COVID-19: 17 легла в МБАЛ Ботевград са заети, предвижда се увеличаване на местата в COVID отделението

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *