Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Козаро“ победи лидера в ловешката група ФК „Ботев“ (Луковит) в приятелска среща

Мъжкият футболен отбор на ФК „Козаро“ записа успех с 2:0 над лидера в А ОГ Ловеч – ФК „Ботев“ (Луковит) в приятелски мач, игран днес в Луковит. Това бе първа победа за ботевградчани в контролите преди рестарта на А ОГ София – Изток, който е на  14 март с гостуване на „Левски“ (Елин Пелин). Преди това отборът на ФК „Козаро“ регистрира равенство – 1:1 срещу „Чавдар“ (Етрополе) U19  и две загуби -1:2 срещу „Локомотив“ (София) U19 и 0:1 срещу третодивизионния „Оборище“ (Панагюрище). 

Първото полувреме протече при сравнително равностойно представяне от двете страни. Опасни положения имаше и пред двете врати, като отборите уцелиха гредата по веднъж. Топката обаче така и не премина отвъд ничия голлиния и на почивката резултатът остана непроменен. 

След подновяването на играта, отборът на ФК „Козаро“ взе нещата в свои ръце. Гостите превключиха предавката и заиграха по-уверено. Това от своя страна си каза думата и ботевградчани поведоха в резултата. Деан Велчев получи хубав пас от капитана Радослав Зарев, а в последствие се възползва по чудесен начин от възможността и реализира красив гол за 1:0. В хода на мача „козлите“ удвоиха аванса си. Отново в основата на добрата атака стоеше чудесно подаване на Радослав Зарев, който изнесе силен двубой и предостави доста топки за своите съотборници. При пореден качествен пас, Петър Станев нахлу в наказателното поле, но бе съборен от противников играч. Крилото на ботевградчани обаче се изправи, въпреки всички основания за нарушение, и подаде топката на Светослав Косаков, който не сгреши от близка дистанция и реализира хладнокръвно за 2:0. До края на срещата играчите на ФК „Козаро“ затвориха пътя към своята врата, задържаха преднината си и заслужено се поздравиха с победата. 

След 4 изиграни контроли, вниманието на ботевградчани ще бъде изцяло насочено към подновяването на участието в А ОГ София – Изток. Във временното класиране ФК „Козаро“ се намира на 2-ро място с 16 точки в актива си. Толкова има и „Ракитин“ (Трудовец), който е на трета позиция, а временният лидер ОФК „Костенец“ е с 19 пункта. 

1 коментар на “ФК „Козаро“ победи лидера в ловешката група ФК „Ботев“ (Луковит) в приятелска среща

  1. Hmm it appears like your blog ate my first
    comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say,
    I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to everything.
    Do you have any helpful hints for rookie blog writers?
    I’d genuinely appreciate it. asmr 0mniartist

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *