Иван Ченчев в „Панорама“: БСП има план за справяне с Ковид кризата, одобрен от Световната здравна организация

smartcapture

БСП има план за справяне с Ковид кризата, одобрен от Световната здравна организация. Това заяви народният представител от Коалиция „БСП за България“ и кандидат за депутат в 45-то Народно събрание Иван Ченчев по време на участието си в предаването „Панорама“ тази вечер, с водещ Бойков Василев. Ченчев отговаря на въпроси, касаещи световната пандемията, какъв алтернативен вариант на сегашната ситуация предлага БСП и какво ще предложи на българският избирател като предизборна платформа.

„Ковид 19 удари икономика, финанси, здравеопазване, спорт, туризъм – всички сектори  и поради това Националният щаб трябва да включва председател – ресорен вицепремиер и  членове –  зам. министри от всички министерства. За една година имаше много неща, които трябваше да се направят, но те се пропуснаха. В момента имаме най-слабият премиер в Европа и фактите го показват – в момента сме едва с 2% брой ваксинирани по брой на население за разлика от други държави – например Израел, където ваксинираните са над 60%. На следващо място България е най-слабата държава по договаряне на ваксините и сме първи по смъртност“, заяви Иван Ченчев. Той даде пример с Холандия, където  избирателната активност при тежък локдаун е 82%. „Очакваме на 4 април едни гневни хора да излязат да гласуват срещу сегашното управление и неговите спуснати мерки .

Народният представител посочи мерки на БСП за справяне със здравната криза, като  осигуряване на достъп на гражданите до всякаква ваксина, каквато пожелаят – руска и китайска включително. „Когато става дума за здравето на българските граждани не би трябвало да става дума за  политика, трябва да има еднаква възможност за всички. Трябва да има достъп до ваксини, а такъв няма. Стигаме до един парадокс – вчера един приятел получава СМС-а за разрешение за ваксинация в 8.15 ч, а часът, който е запазил  е в 8.00ч. Очевидно е ,ч е правителството на Борисов се провали“, каза още Ченчев.

БСП ще вдигне ли рязко данъците на хората, които получават доходи над 3 600 лв? На този въпрос кандидатът за народен представител от левицата отговори, че това няма да е рязко. „Ние живеем в солидарно общество. Ние предлагаме прогресивно подоходно облагане, но всички работещи под 3 600 лв остават на ставка на 10% „. Ченчев заяви, че това подоходно облагане се прилага във всяка нормална държава.  По думите му България е единствената държава в Европейския съюз, освен Дания, в която все още има плосък данък. На обвиненията, че БСП го е въвела Ченчев отговори, че  тогава,  когато е бил въведен, е свършил своята работа. „Сега държавата крещящо се нуждае от справедливост по отношение на данъчната система и прогресивно подоходно облагане“, категоричен бе Ченчев.

Той ясно подчерта, че БСП иска да се спазват законите в държавата. „Те се погазват и затова Борисов не е в Парламента, а е в джипа.“ В момента ние не знаем министъра на здравеопазването подписва ли заповеди, министър на здравеопазването ли е или е кандидат за депутат, в кампания ли участва или си е в кабинета?! Така са почти всички министри“, каза още водачът на 26 МИР.

Предизборната програма на БСП не е изготвена сега, а е написана в продължение на цели 4 години, с помощта на външни и вътрешни експерти във всеки сектор на икономиката, посочи Ченчев.“ Питали сме хората и сме взели най-доброто. Мисля, че това се вижда от всички. Но нашите основни приоритети са : образование –  един учебник по всеки предмет, безплатни учебници за ученици от 1 до 12 клас; здравеопазване – здравето не е стока, а  болниците не са търговски дружества. За мен БСП е най-голямата партия в България, а ГЕРБ не е партия, а е фирма, клуб по интереси и се доказа със своето управление. Най-голямата партия се казва БСП и винаги е била“, заяви Иван Ченчев.

Той бе категоричен, че всеки глас за БСП е глас за смяна на порочния модел на управление на държавата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

10 thoughts on “Иван Ченчев в „Панорама“: БСП има план за справяне с Ковид кризата, одобрен от Световната здравна организация

    1. Големи истини казва – и най-голямата, че ГЕРБ се провали!

  1. Za razlika ot drugi novopoiavili se kato Damian Marinov, Ivan Chenchev e s bogat opit kato parlamemtarist.

  2. Аз се учудих защо някои лични лекари в страната драпат да вземат ваксини против Ковид 19, при положение, че дълго време препоръчваха консултации по телефона, да не ги заразят. Днес разбрах, че личните лекари са се разбрали да вземат по 10 лева за поставяне на ваксина. А по закон ваксинирането в България е безплатно. Въпрос Не знам дали вземат такава такса и в другите имунизационни кабинети със „зелените“ коридори?

  3. Съгласно Наредба N15 oт 2005 г. за имунизациите в Република България, имунизациите срещу COVID-19 са препоръчителни (доброволни) и безплатни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.