Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Дипломати, общински съветници, актриси и граничари са в листата на ПП МИР за София-област

Председателят на ПП МИР Симеон Славчев представи листата за кандидати за народни представители за 45 Народно събрание за София-област. Той посети село Трудовец, което е най-голямото село в община Ботевград и разговаря с кмета на града Еленко Иванов от ПП МИР, който спечели подкрепата на избирателите в последните местни избори. По време на срещата бяха обсъдени някои от най-належащите проблеми на града – развитието на спорта в региона, както и ВиК инфраструктурата в селото. Водата е селото е питейна, но заради лошата канализация на тръбите тя не достига до голяма част от жителите. Затова e необходимо изграждането на цялостна инфраструктура в населеното място.
По време на срещата беше обсъдена и темата за велоалея между село Трудовец и Ботевград, като от ПП МИР поеха ангажимент да спомогнат за изграждането й.

След това Симеон Славчев посети и Ботевград, където се срещна с кмета на града Иван Гавалюгов от ПП МИР, разговаря с част от жителите, а с градоначалника беше обсъдено развитието на туризма, спорта и инвестициите в Ботевград.
Беше представена и листата за кандидати за народни представители от областта. Сред тях са дипломати, общински съветници, спортисти и актриси, агроном и бивш служител от „Гранични войски“ и „Гранична полиция“.
Водач на листата е Пламен Стоянов. Той е дипломат, офицер от запаса, познат в професионалните среди като един от най-компетентните експерти по управление на кризи.  Експерт по национална и международна сигурност и с богат практически опит. Дълги години е работил активно в областта на националната сигурност, като е бил член на екипите, изготвили първия Закон за отбраната и въоръжените сили през 1991 година във Великото народно събрание, както и Закона за управление при кризи от 2003 година. Като водещ експерт в сферата на сигурността, е изготвял мнения и становища на МВнР по много закони и други нормативни документи.
Йонко Ненчев е на второ място в листата на ПП МИР. Той е общински съветник от Ботевград, инженер по професия и председател на ПП МИР в Ботевград. Един от най-младите сред кандидатите за народни представители.
“  Това, какво ме мотивира да се занимавам с обществена дейност, е възможността да участвам и вземам решения за развитието на нашата община, а и вече и на нашата родина. Искам гражданите да започнат да вярват на все повече хора, занимаващи се с политика. Аз вярвам, че ние младите можем да постигнем тази цел“, заяви Йонко Ненчев.
“ Вътрешното чувство ми подсказва , че ПП МИР има добро и светло бъдеще на политическата сцена. С нейния Морал, Инициативност и Родолюбие ще докаже на гражданите на страната ни , че те могат да ни вярват и с действията си ще докажем , че ние ще допринесем за така жадуваната промяна в нашата страна“, допълни още той.
Росен Манолов е от Етрополе и е трети в листата, а четвърти е Цветан Македонски. Агрономът и водещ експерт в растителната защита Александър Лазаров е пети.  На следващото място е Александър Колев – директор в спешен медицински център. На седмо място в листата е Елена Василева – студент по актьорско майсторство в НБУ и по връзки с обществеността.  Тя играе редовно в ботевградския театър в последните 5 години, както и в Университетския театър към НБУ. Участник е в реклами, кинопродукции и разнородни проекти и кампании. Тя е най-младият кандидат за народен представител в листата на ПП МИР в София-област.
Ирена Лазарова е на осмо място в листата на ПП МИР. Завършила е „Счетоводство и контрол“ към „Университет за национално и световно стопанство“ в София, специализирала е в Министерство на финансите към Дирекция „Държавен дълг и финансови пазари”, отдел „Емисии”. Работи като управител на организация на производители на биологични плодове. Специализира в подготовка и подаване на проекти към Европейския Съюз.
Счетоводителят от Ботевград Цветанка Илиева е на девето място в листата, а бившият служител от „Гранични войски“ и Гранична полиция“ Боян Крумов е на десето място.

Симеон Славчев представи и четирите основни приоритета на ПП МИР. Първият от тях е туризмът, като идеята на експертите е да се използват уникалните дадености на всеки един регион.
Той коментира, че другият основен приоритет на ПП МИР е развитието на селското стопанство и връщането на ролята на българското село . Идеята е този ключов отрасъл в икономиката да се възроди  и да се превърне в един от основните сектори за ескпорт на продукция в чужбина.
Транспортът, инфраструктурата и логистиката е третият основен приоритет на политическата сила, като тук не влиза просто строенето на магистрали, уточни още Славчев.
Той представи финансовата децентралзиация на общините като друг основен приоритет в предизборната програма на партията, като уточни, че това ще стимулира местното самоупправление и по-голямата част от средствата за малките населени места ще останат в общинските сметки и няма да се наблюдава порочната практика да се подпомагат само общините, чиито кметове са представители на правителството.
Сред другите основни предложения са да се създаде Министерство на извънредните ситуации и управление при кризи, което ще спомогне за по-добрата комуникация и координация между институциите при всякакви кризи, включително и по време на пандемия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *