Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Малолетни извършители на престъпни деяния са разкрити след бързи действия на служителите от полицейския участък в Новачене

Работата по първия случай започнала в късните вечерни часове на 20 март, след получен сигнал от жител на с. Новачене, че чрез нанасяне на удари неизвестен е повредил в областта на бравата ламаринена врата на имота му. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия служителите на реда разкрили, че автор на деянието е 13-годишно момче от същото село. Малолетният направил пълни самопризнания за стореното, а нанесените щети били възстановени на собственика.

На 21 март в РУ-Ботевград постъпил сигнал от управител на фирма, че от временен склад за съхранение на дървесина в с. Литаково е извършена кражба на около три кубика букови дърва. В резултат на оперативно-издирвателните действия служителите от ПУ-Новачене влезли в дирите на извършителите- известен на инспекторите Детска педагогическа стая 14-годишен младеж от същото село и неговият 12-годишен брат. Отнетите от тях вещи също са намерени и върнати на собственика. Материалите по двата случая са изпратени на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за вземане на отношение по компетентност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *