Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидатът за народен представител от БСП Борис Калоянов в откровен разговор с ботевградчани

Кандидатът за народен представител в 45-то Народно събрание Борис Калоянов посети Ботевград в слънчевия неделен ден. Той разговаря с младите хора в Градския парк и в централна градска част, какви са техните виждания за предстоящия парламентарен вот. Категорично младите хора на Ботевград изразиха мнение, че е необходима промяна в управлението на държавата.

Борис Калоянов, който е кандидат за народен представител от БСП в 26 МИР София-област, е от гражданската квота и под номер 7 в кандидатската листа. Той саподели пред гражданите, че в държавата трябва да се спазват законите и да се структурира правилно държавата. „Да имаме еднакъв достъп до обществения ресурс, да бъдем правова и европейска държава“ , сподели пред тях Калоянов.

Младите семейства, които разхождаха децата си в парка изразиха мнение, че искат да ги отгледат в България, но социалната политика на правителсттвото трябва серизоно да помисли сериозно за стимулиране на раждаемостта, в противен случай, демографската криза ще нанесе големи поражения за в бъдеще. Борис Калоянов сподели пред тях, че са необходими сериозни промени в данъчната ни система. „За голяма част от домакинствата, които са с по-ниски доходи, трябва да има по-голяма справедливост, да се мине на друга скала на семейно подоходно облагане“, смята той. По думите му БСП обмисля в управленската си програма за работещите родители да има необлагаем минимум от 500 лв месечно за всяко дете, ненавършило 18 г., а за младите семейства безплатни детски градини и ясли. Пред майките той очерта намерението в социалната област на партията да бъде увеличен размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата – от 380 на 650 лв през 2021г. Също така по думите му, ако БСП управлява следващите 4 години , ще въведе еднократна помощ при раждане на първо дете – 500 лв.,з а второ – 1 000 лв, за трето – 1 500лв., за всяко следващо – 200 лв, както и еднократна помощ в размер на 6 500 лв за всяко второ и трето дете на осигурени родители за минимум 24 месеца назад.

В разговор пък с възрастните хора, излезли на разходка в Градския парк Калоянов посочи, че трябва спешна реформа в пенсионната система – преизчисляванве на всички пенсии, което ще доведе до увеличаването им от 20 до 30%.

Възрастните хора не скриха разочрованието си от обстоятеслтвото, че държавата през последните години ги е изоставила с ниски пенсии и скъпи лекарства. Те изразиха надежда, че ако бъде сменено правителството, те ще имат шанс за по-високи месечни доходи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *