Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Проведоха се консултации за съставяне на комисия в Ковид отделението в МБАЛ-Ботевград

Политическите партии в община Ботевград излязоха само с едно предложение за член на секциона избирателна комисия в Ковид отделението в общинската болница във връзка с предстоящите парламентарни избори за 45-то Народно събрание.

Предложението бе на ПП ГЕРБ. Комисията трябва да се състои минимум от три члена, поради което от общинската администрация дадоха срок до утре в 10.00ч , ако останалите партии имат предложения – да ги предадат в общината.

Консултациите във връзка с назначаване на ПСИК за гласуване на лица под карантина и изолация води зам.кмета Румен Христов. В тях участваха още Стефка Граматикова- Секретар на Община Ботевград и Веселка Николова – директор на Дирекция „Административно и информационно обслужване“.

Консултациите се състояха от 17,00 часа в зала „Христо Ботев“.

Изискванията за назначаване на членове в комисията в Ковид отделението, са да бъдат предлагани лица, които са ваксинирани срещу коронавирус или са проболедували инфекцията. При съставянето на тази комисия не се спазва квотен принцип между партиите, припомни Румен Христов. По думите му на членовете на тази комисия ще бъдат осигурени защитни костюми, маски, шлемове и ръкавици. Преди и след това те ще бъдат подложени на дезинфекция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *