Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Татяна Дончева и Данаил Георгиев: Време е управлението на ГЕРБ да приключи

Управлението на ГЕРБ не се води от разумни правила, то е еднолично и се ръководи от джипката. Време е това управление да приключи. Трябва да направим всичко възможно в неделя да намалим шансът за манипулации на изборните резултати. Това може да стане само с масов вот на хората. За това призоваха водачите на листи във Варна и София област на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Татяна Дончева и Данаил Георгиев по време на срещи с избиратели в Ботевград, Скравена, Правец, Врачеш, Трудовец и Етрополе. В разговорите с избиратели се включиха още кандидатите за депутати доц. Пламен Ралчев, Трифон Трифонов, Боряна Петкова, Христина Христова.
От коалицията заявиха, че ще направят всичко възможно, за да се изринат мутрите и мафията от сцената. За тях в годините на управление на ГЕРБ българският парламент е бил направен за посмешище. В следващия парламент трябва да има много повече експерти. Народното събрание има нужда от хора, които са без зависимости от сегашното управление или интереси на бизнес кръгове.
По думите на Татяна Дончева на всяка цена в парламента трябва да влязат нови политически сили с реформаторски потенциал. Като такива тя посочи коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“. Според нея влизането на тези групи дава възможност да се наложи друг стил на работа на парламента.
Като най-важни задачи при влизането в парламента Данаил Георгиев посочи незабавната ревизия на управлението на Бойко Борисов, стартиране на реформа в съдебната система и отстраняване на главния прокурор, както и изготвяне на работещ антикризисен план. „В момента наблюдаваме едни непредсказуеми и хаотични мерки. Малкият и средният бизнес е на колене заради непредвидимостта на управлението, както и заради неработещите компенсации“, допълни още Георгиев.
По време на срещите бяха обсъдени още възможностите за подобряване на средата за правене на бизнес, реформите в секторите образование и здравеопазване и повишаването на доходите на българите.
На предстоящите избори „Изправи се! Мутри вън!“ се явява под номер 18 в бюлетината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *