Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

40 г град Правец. Празнично обръщение на кмета Румен Гунински

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Честита годишнина на нашия град!

Правец – градът, който столетия назад във времето носи отпечатъка на трудолюбиви хора, дейни търговци и местни занаятчии. Общината, в която отекват стъпките на Левски, на четници и опълченци, на борци за национално обединение и за свобода.

Правец – градът, преживял епоха на подем и заслужен престиж, преминал през трудните години на прехода, за да е това, което е днес „Нашият Правец“. Десетилетия, изпълнени с възходи и успехи, тежки предизвикателства и работа на ръководители на общината, кметове, общественици и ръководители на общински институции, които са допринесли за съхраняването и възходящото развитие на Правец.

40 години градско начало с пулса, мечтите и надеждите на всеки един от нас, с позитивизма и желанието да създаваме и съграждаме града и общината такива, каквито ще ги харесват децата и внуците ни. В годините градът и общината ни възходящо и трайно променят своята визия, своите възможности в сферата на образованието, реализацията на хората и качеството на живот.

Живеем в сложно време. Променят се начинът на общуване и ценностите в обществото ни. Заобикалящият свят става все по-виртуален и дигитален, а в същото време по- изолиран и самостоятелен. Но именно сега е нужно да сме по-обединени и единни, да гледаме в една посока и да бъдем по-дейни като общност. Трябва да вървим с мисълта за отговорността на делата си и взетите решения-дължим я на всички, които са се трудили и оставили следа в развитието на Правец. А целите, които си поставяме в дългосрочен план, да създават възможности и да поставят основи на едно по-добро и сигурно утре за идните поколения.

Уважаеми съграждани,

Тази годишнина съвпада със сложна епидемична обстановка в страната и в света. Макар да не е време за празнуване, е време за равносметка и оценка, поглед назад и благодарност към всички, дали своя труд и траен отпечатък в местната история. За да сме заслужено горди с постиженията на Правец, като град и община, за да имаме самочувствие и храним надежда, че по-доброто предстои.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

РУМЕН ГУНИНСКИ

Кмет на Община Правец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *