Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Идеен проект за цялостна реконструкция на площадното пространство пред и около Костницата ще се представи в Скравена

Община Ботевград съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически лица, че на 25.10.2022 г. от 18:00 ч. в салона на Народно читалище „19-ти февруари 1906“ с. Скравена кметът г-н Иван Гавалюгов, експерти от общинска администрация и проектанти  ще представят идейния проект за цялостна реконструкция на площадното пространство пред и около Костницата в с. Скравена.

Проектът предлага цялостна реконструкция на площадното пространство пред и около Костницата. Целта на проекта е да се запази основния архитектурен облик на центъра на селото, като се запазят всички паметници, поставени около Костницата и в зелените площи. Запазват се абсолютно всички дървесни видове и се увеличат зелените площи и растителността. Предвиджда се нова настилка по местата за паркиране и  се обособят нови паркоместа. Подменя се настилката, както на площада, така и в останалите пешеходни зони. Увеличават се местата за отдих на деца и възрастни и на поджодящо място се изгражда сух фонтан. Проектът запазва мястото на спирката в посока Враца. Изгражда се пешеходна връзка между площада и сградата на кметството, като тротоарната настилка прекъсва уличното платно по подходящ начин, давайки предимство на пешеходците. Предвиждат се джобове за контейнери на местата, където са разположени и в момента. Подменя се и осветлението, изгражда се нова отводнителна мрежа.

Приблизителната площ за реконструкция е около 8000 кв.м.

Видео представяне на проекта може да откриете ТУК.

1 коментар на “Идеен проект за цялостна реконструкция на площадното пространство пред и около Костницата ще се представи в Скравена

  1. Непременно трябва да се почистят от потъмняването и позеленяването от влагата двата паметника до костницата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *