Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

44 ученици от езиков център „Марконис“ получиха сертификати от PEARSON

На 18 октомври в малкия салон на НЧ „Христо Ботев – 1884“ бяха връчени сертификати на образователната компания „Pearson“ на ученици от езиков център „Марконис“. Тържеството премина под музикалния съпровод на Общински духов оркестър, с диригент Иванка Савова.

Престижните сертификати на „Pearson“ са международно признати и удостоверяват чуждоезиковите умения на учениците по английски език, според общата европейска езикова рамка.

Тържеството откриха най-малките обучавани в „Марконис“ от групи „Junior A“ и „Junior B“ под ръководството на техните преподаватели Радка Ивнаович и Славка Катранджиева. Те бяха подготвили специален музикален поздрав за всички пораснали възпитаници на езиковия център.

Николай Николов – управител на езиков център „Марконис“ приветства учениците с думите:

„Добър вечер на всички! Чудесни сте! Толкова много се вълнувам, защото след двугодишно прекъсване на връчване на сертификати по този начин, отново сме тук в малкия салон на читалището в Ботевград, където ще зарадваме тези невероятни деца с уникалният им успех. През изминалите учебни години, в които имаше пандемични условия, отново връчвахме сертификати в съвсем по-сбит формат, в базата на Марконис. Но усещането тук, в тази зала, е магическо!“

„Уважаеми гости, за мен е особено, радващ фактът, че тази вечер не просто ще връчим поредния брой сертификати, а сред тях в най-високите нива ще видите новите граждани на света. На малко места в България имаме шанса да имаме обучение на ниво C2. В Ботевград, в „Марконис“, това е факт за пореден път. Виждам някои от най-щастливите обучавани тази вечер, защото вярвайте ми – много трудно се получава такъв сертификат! Много знания се изискват. Това е владеене на езика, почти близко до нивото на носителите му, което обаче не означава, че сертификатите в по-ниските нива не са значими, а напротив. Всички тези обучавани от най-високите нива са минали по един много дълъг, трънлив, предизвикателен, но и много хубав път. Те са се явявали на всичките нива през годините и сега имат невероятната възможност да подредят, в колекцията вкъщи, поредното високо ниво.“, каза г-н Николай Николов.

През изминалата учебна година в „Марконис“ общият брой получени сертификати е 44 и оценките между Мн. Добър (5) и Отличен (6) по шестобалната система са 39 (88,6%).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *