Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Тони Дечев: Нагодихме се към агресивната игра на съперника през второто полувреме

Започнахме мача много добре и след това дали заради някаква умора, от липса на концентрация или заради ротациите, се изгуби фокуса и започнахме да не изпълняваме основни елементи от играта и съперника се възползва. Ключова се оказа отново третата част, в която си върнахме разликата и самочувствието и от там контролирахме мача. Чехите са сериозен отбор и ако бяха вкарвали, колкото по принцип, нещата щяха да са други.“ Това каза Тони Дечев след срещата тази вечер с Опава, Чехия.
„Изключително странен мач за анализ. Не знам дали ми се е случвало нито като играч, нито като треньор победа след 25 грешки и 18 загубени топки под нашия кош. Това се случва веднъж на 20 години и не можем да го допускаме.
Не можах да разбера дали високите ни играчи Суарес и Годфри искаха да бъдат гардове – искаха да разпределят всяка топка, а аз исках да я отиграват. Единственият начин това да се спре е да бъдат сменени.“
– заяви специалистът.
„Тази победа беше една добра стъпка към класиране във следващата фаза. Победа срещу Керавнос, който също са сериозен отбор, ще бъде още една крачка към това. Те имат доста класни играчи и въпросът е дали ще можем да ги контролираме. Ще направим всичко възможно да се подготвим добре.
Относно Митко Димитров …
Той все още не се чувства добре. Ще му трябва време да се възстанови и вероятно няма да играе срещу Керавнос. Аз искам играчите ми да са добре. Когато един играч е здрав, може да даде нещо на отбора. А ако не е – може да му се предоверим и да се получи обратния ефект.“
– завърши Дечев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *