Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Областната администрация стартира нов 3-годишен етап от сертификацията за системата за управление на борбата с подкупването

Областна администрация стартира нов 3-годишен етап от сертификацията за системата за управление на борбата с подкупването.

Софийска област е първата и единствена администрация в България и Европа, въвела и сертифицирала този стандарт.

Първоначалната сертификация на системата беше защитена пред водещи одитори на Тюф хелас, Тюф серт, Тюф-норд и служители на националния орган по акредитация в Германия ДАКС с експерти от швейцарския и френския акредитиращ орган. С това недвусмислено бе потвърдено, че в Областна администрация на Софийска област ефективно е създадена и внедрена система за управление на борбата с подкупването в съответствие с международно признат стандарт ИСО 37 000:2016 и международните индикативни нормативни регламенти.

„Сертификатът е част от цялостната антикорупционна политика на областната администрация на Софийска област. С това, че започваме нов сертификационен цикъл показваме своя постоянен, систематичен ангажимент в борбата с корупцията“, подчерта областният управител на Софийска област Иван Иванов.

„Вярваме, че културата, която налагаме в съответствие със създадената система за управление на борбата с корупцията, е в основата на нейната превенция. И се надяваме и други области да последват нашия пример“, посочи още областният управител на Софийска област. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *