Жителка на Правец е станала жертва на телефонна измама

ОДМВР- София отново предупреждава: Полицията не търси финансово съдействие от гражданите за изпълнението на функциите си!

Към 13.25 часа вчера 71-годишна жена от Правец заявила в полицията, че е била измамена по телефона за голяма сума пари и златни бижута. Пострадалата разказала, че около 11.30 часа на домашния си телефон получила обаждане, в което спрямо нея били отправени закани и заплахи, като обаждащите се поискали пари, за да не ги осъществят. В същото време на мобилния й телефон се получило обаждане от непознат, който се представил за „инспектор Георгиев“. Мнимият полицай услужливо посъветвал стъписаната жена да изпълни исканията, да даде каквито пари и бижута има, като я успокоил, че с „колегите“ му следят бандитите изкъсо. В резултат на масираната атака на измамниците жената оставила до кофата за боклук на тротоара пред къщата си близо 13 000 лева, четири златни пръстена, златна гривна и златен гердан. От спрелия малко по-късно пред адреса автомобил излязъл маскиран мъж, взел парите и бижутата, помахал и се оттеглил в неизвестна посока. Потърпевшата изчакала известно време и посетила лично районното управление, където потърсила „инсп. Георгиев“, в резултат на което разбрала, че е станала жертва на измама. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.


Полицията апелира горещо: При получаване на телефонно обаждане с искане за пари под какъвто и да е предлог, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112, в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, отговарящ за района Ви!

1 thought on “Жителка на Правец е станала жертва на телефонна измама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *