Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Със загуба започна полуфиналната серия на Балкан в НБЛ

ЦСКА започна с победа участието си на полуфиналите в Националната баскетболна лига през този сезон. Тимът срази шампиона Балкан с 90:79 в първия мач в „Арена Ботевград“, като по този начин вече има домакинско предимство в серията.

В игра за домакините се завърна Пол Джаксън, който пропусна серията с Берое, докато заради контузия съперникът бе без Драган Зекович. През третата част пък травма получи Венцислав Петков.

Вторият двубой от серията е в неделя, отново в Ботевград.

Гостите започнаха по-добре мача и водени от стартиралия силно Алекс Симеонов, дръпнаха с 12:6. Те поддържаха аванс от няколко точки, но с колективни изяви постепенно Балкан започна да топи изоставането си и по-малко от две минути преди края на частта Николаос Дипларос обърна за 18:17. Последваха размени на водачеството, а след първата четвърт Балкан бе напред с 24:23.

ЦСКА оправи мерника си от тройката в началото на втория период и точни стрелби на Андрей Иванов и Мартин Сотиров отново дадоха предимство от 5-6 точки за отбора им. И този път обаче „зелените“ стигнаха до обрат, но на почивката столичният тим имаше крехка преднина – 42:40.

Мануел Суарес бързо възстанови равенството след подновяването на играта. За повече от седем минути обаче Балкан имаше само два коша от игра и макар съперникът също да пропускаше често в началото, постепенно започна да трупа аванс. Таменанг Чо, който бе опазен през първото полувреме, вкара 9 точки само в тази част, а след силна серия в края на частта ЦСКА се откъсна с най-големия си аванс до момента – 62:49.

Баскетболистите на Росен Барчовски дръпнаха и с 15 на старта на решителния период, но домакините не се отказаха и още в средата на частта се върнаха в мача, намалявайки за 65:72. На няколко пъти те имаха възможност и още да скъсят дистанцията след грешки на съперника, но не се възползваха и часовникът продължаваше да работи в полза на „червените“. Тройка на Павлин Иванов 52 секунди преди края намали за 79:84 и върна надеждите на домакините, но след това му бе отсъдено неспорсменско нарушение. Чо вкара и двата наказателни удара, след което и Алекс Симеонов не сбърка от линията и на практика това подпечата победата за отбора им.

За ЦСКА Таменанг Чо завърши с 24 точки.

Мануел Суарес бе над всички за Балкан с 23 и 9 борби.

Източник: BGBasket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *