Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„ПОХОД за МИР и суверенитет“ в Ботевград на 21 май

На 21 май 2023 г. / неделя/ ще се проведе „ПОХОД за МИР и суверенитет“ в Ботевград от 14.00ч.пред Часовниковата кула на пл.“Освобождение“.

Гост на мероприятието ще бъде Нешка Робева, един от членовете подкрепили идеята от Инициативен комитет за провеждане на референдума за мир и суверенитет. Походът ще тръгне от Часовниковата кула, по бул. „България“, ще продължи по ул.“Г.Раковски“ и „Захари Стоянов“/покрай Зала „Арена Ботевград“ в посока ТПГ“Ст.Панчев“/, след това по ул. „Божко Божилов“ до общинската болница и след това по булевард „Цар Освободител“ до Часовниковата кула.

За ненамеса на България във военния конфликт между Русия и Украйна и провеждане на национален референдум за мир и суверенитет, призоваваха участниците в над 34 града в България. Походът стартира на 23 април в столицата. Той се организира от  „Брод – Българският род обединен за децата“, „Български национален съвет за мир“, „Свободна и мирна България“ и други организации. 

Организацията е напълно гражданска, няма водещи партии в този поход. Ще има пунктове за събиране на подписи за Референдум за МИР и суверенитет. Всеки петък на пазара е планирано да има такъв пункт.

„Всеки гражданин, който иска да има мир в държавата и да не допуска нашите синове, мъже и внуци да бъдат включени във война от НАТО, нека се чувстват поканени да присъстват!“, призовават местните координатори.

1 коментар на “„ПОХОД за МИР и суверенитет“ в Ботевград на 21 май

  1. Идеята е хубава, но пак се използва комерсиално от лица с мераци за политически дивиденти. Показателно е това, че за действителни ще се считат само подписите на тези, които са гласували на парламентарните избори. Това е един вид дискриминация за многото, повечето хора, които не са гласували, поради отвращение от българската политическа класа и система. Това са едни кукли на конци, които може да пренебрегнат мнението на българските граждани, както са правили многократно в угода на чужди сили и за своите си привилегии и далавери. Освен това, нашата страна е мултинационална окупирана колония, без суверинитет и ние няма да живеем достойно, докато се примиряваме с това положение. Та така се разбира, че инициативата на практика е политически мотивирана преди поредни предстоящи избори и по същество е популизъм, както и дискриминираща провокация пред негласуващите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *