Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград ще кандидатства с проекти до 13 млн.лв пред ПУДООС за реконструкция на ВиК инфраструктурата в Трудовец и Врачеш

Община Ботевград възнамерява да кандидатства по обявения от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ прием на заявления за инвестиционни проекти в сектор „Управление на водите“, за финансиране на проектни предложения за реконструкция и доизграждане на съществуваща ВиК инфраструктура в селата Трудовец и Врачеш.

Проектните предложения са финансирани със средства, постъпили като погасяване на стари задължения от такси, натрупани от ВиК дружествата, платени чрез „Български ВиК Холдинг“ ЕАД, за финансиране на проектни предложения за реконструкция и доизграждане на съществуваща ВиК инфраструктура в селата Трудовец и Врачеш.

С реализирането на проектите ще бъде подобрена водоснабдителната система, ще бъдат намалени загубите от течове, вследствие на аварии по водопроводната мрежа, ще се осигури снабдяване на всички потребители с вода за питейни нужди с необходимото количество и налягане. Изпълнението на проектите ще подобри състоянието на ВиК инфраструктурата в двете населени места и осигуряване на достъп до качествена ВиК услуга.

На редовното засеание за месец март Общински съвет- Ботевград предстои да даде съгласие Община Ботевград да кандидатства пред Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда за отпускане на безвъзмездна финансова помощ със следните проектни предложения:

„Реконструкция и доизграждане на ВиК инфраструктура в с. Трудовец, община Ботевград“ на стойност до 7 500 000 лева с вкл. ДДС.

Реконструкция и доизграждане на ВиК инфраструктура в с. Врачеш, община Ботевград“ на стойност до 5 500 000 лева с вкл. ДДС.

1 коментар на “Община Ботевград ще кандидатства с проекти до 13 млн.лв пред ПУДООС за реконструкция на ВиК инфраструктурата в Трудовец и Врачеш

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *