Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Състезател“ от Ботевград лети с 220 км/ч в аварийното на магистрала

21-годишен шофьор подкара колата си с 220 км/ч. в локалното платно на магистрала. Той участва в гонки и се е снимал как дрифтира в населени места. Мъжът прави рисковани маневри и качва видеоклипове в социалните мрежи, за да се хвали.

Пред Нова ТВ автомобилният състезател Даниел Попов призова за по-строги наказания за подобни прегрешения на пътя.

Дрифтърът, който кара с 220 км/час по магистралата, е на 21 години от Ботевград. От МВР поясниха, че той е и собственик на автомобила. Санкциониран е многократно за различни нарушения. От ноември 2019 г. досега той има седем фиша за липса на Гражданска отговорност, шофиране без светлини и документи, каране с превишена скорост.

От юли 2021 г. пък са му съставени и пет акта за липса на застраховка, за управление без колан, без фарове, без документи, неспазване на пътни знаци и др.

„Трябва да се изградят писти, трасета, на които да може да се забавлява човек с автомобила си в безопасна среда“, заяви Даниел Попов.

„Нашите автомобили са конструирани спрямо спецификите на рали отсечките и рядко се достигат скорости над 180 км/час, тъй като след това вече е рисковано по пътищата. Много неща може да се случат на необезопасено трасе“, добави той.

„При скорост от 220 км/час неприятностите идват изключително бързо и границата между това да имаш контрол и да го изгубиш е изключително тънка. Много хора, които не тренират професионално автомобилен спорт, може да овладеят ситуации при такива високи скорости“, каза още мъжът, който е сочен като една от младите надежди на българския автомобилен спорт.

1 коментар на “„Състезател“ от Ботевград лети с 220 км/ч в аварийното на магистрала

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *