Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

БЧК открива от днес кампания за набиране на материални дарения в подкрепа на пострадалите в Украйна

От днес, 27 февруари, Българският Червен кръст (БЧК) открива кампания за набиране на материални дарения в подкрепа на пострадалите от сблъсъците в Украйна.​ На фейсбук страницата си БЧК публикува най-необходимото, което гражданите могат да дарят:

„Поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст и в координация и взаимодействие с правителството на Република България, Българският Червен кръст обявява кампания от 27 февруари 2022г., за набиране на материални дарения. Най-неотложни са нуждите от:

  • нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя);
  • спално бельо;
  • топли завивки;
  • хигиенни материали.

Даренията ще бъдат приемани в областните структури на БЧК в страната. Адресите и телефоните на всички областни организации могат да се видят на сайта на БЧК – https://www.redcross.bg/contacts/contact2, а за София – в централната сграда на организацията на бул. „Джеймс Баучър“ 76.

„Обръщаме се към български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори“, пишат още от БЧК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *